6 Mayıs 2015 Çarşamba

UYGULAMA ALANLARI



öncesi ve sonrası

öncesi ve sonrası

öncesi ve sonrası

ETKİ ALANLARI

Yapılmaması gereken kişiler kimlerdir?

Ameliyatsız yüz germe cihazı ile uygulama, cildinde sarkma ve kırışıklık oluşan 35-65 yaş arası kimselerde yapılır. Tedavide kullanılan ses dalgalarının hamilelerdeki etkileri kesin olarak bilinmediğinden dolayı hamileler uygulamaya alınmazlar.

Tedavi sonrası ne yapmalıyım?

Uygulama sonrasında ağrı ve acı devam edecek olursa parasetamol kullanılmaldır.

Tedavide yan etki var mıdır?

HIPRO  cihazı ile yüz germe uygulaması çok az da olsa yan etki verebilen bir işlemdir. Non-invazif yani ameliyatsız bir yöntem olan bu tedavide açık yara oluşmaz ve bu nedenle enfeksiyon kapma riski yoktur. Uygulama sonrasında ciltte hafif bir kızarıklık ve yanma olabilir. Fakat bu durum aynı güç içinde geçer. Bazı ender durumlarda yüz germe uygulaması sonrasında ciltte şişme görülebilir. Ancak bu da birkaç günde kaybolur. Yine bazı ender vakarlarda uygulama yapılan alanda hissizlik ortaya çıkabilir. Bazı insanlar tedavinin ağrılı olduğunu söyleseler de uygulamada bir miktar acı duyulması normaldir. Duyulan his hastanın ağrı eşiğine göre değişmektedir

Tedavinin etkileri ne zaman görülmeye başlanır?

Birçok hasta uygulamanın hemen sonrasında cildin görünümde kaydedeğer bir değişimi görürler. Cildin yapısındaki ve görünümdeki değişim ilerleyen 2-3 ay içerisinde sürer. Bazı vakalarda uygulamanın 6 ay sonrasında bile ciltteki değişim sürebilir.

Tedavi sonrası ne zaman normal yaşantıma dönerim?

Tedavide kullanılan yüksek enerjili ses dalgaları cildin sadece altına (kartuşun ayarlı olduğu hedef derinliğe) etki yapar. Bundan dolayı HIPRO cihazı ile yüz germe tedavisi lazer uygulaması gibi ciltte tahribat yaratmaz. Bu sayede iyileşme süresi söz konusu değildir. Hastalar uygulama sonrası normal yaşamlarına geri dönerler.

Tedavi ne kadar kalıcıdır?

HIPRO ile yüz germe tedavisi ameliyatsız bir yöntem olup yüksek güçte odaklanmış ultrasound ses dalgaları ile kolajen aktivasyonunu başlatarak kırışıklıkların ve sarkmaların azalmasını sağlar. Uyguladan kazanımlar 1 sene sonraya kadar etkisini sürdürür. Ancak ne var ki yaşlanmaya bağlı olarak kolajen aktivasyon hızı tekrar düşmeye başlar. Bundan dolayı bu tedavi seneden bir kez tekrarlanması gereken bir işlemdir.

Tedavi aşamaları nelerdir?

Uygulamaya başlamadan önce hangi bölgelerin problemli olduğu tespit edilerek uygulama yapılacak alan belirlenir. HIPRO ameliyatsız yüz germe uygulaması sadece yüzde değil boyun bölgesinde de uygulanabilir. Uygulamadan önce bölgenin fotoğrafı çekilmeli, makyaj ve ölü deri kalıntıları temizlenmeli ve ardından bölgeye ultrasound  HIPRO cihazının başlığı cilt üzerine yerleştirilir ve 1-2mm aralıklarla atış yapılarak tüm bölge taranır. Tedavi sonrasında jel temizlenir ve ardından cilde nemlendirici krem tatbik edilir. Komple yüz ve boyun uygulaması yaklaşık 1.5 saat sürer.

Uygulanmaması gereken durumlar nelerdir?

Botox ve dermafiller bulunan bölgeye uygulama yapılmaz. Bunun yanında ses dalgaları menstrual dönemdeki kadınların iyice hassaslaşan ciltlerinden daha çok acıya neden olacağı için bu dönemde uygulanması tavsiye edilmez.

HIPRO ile hangi tedaviler yapılabilir?

hıpro cihazı ile ameliyatsız yüz germe tedavisinde odaklanmış yüksek enerjili ses dalgaları lazer ve radyofrekansın inemediği derinlikteki cildin katmanına gönderilir. Cildin üst katmanlarında hasar yaratmadan tam da istenen derinlikte etki veren bu uygulama ile sarkmalar ve kırışıklıklarda ciddi oranda başarı sağlanır. Hipro farklı tedaviler için farklı derinlikte etki gösteren kartuşlarla beraber gelir.Bu tedavide ana amaç uygulandığı bölgede lifting etkisi yaratması ve kırışıklıklarda azalmadır. Tedavide cildin 4.5mm altında oluşturulan güçlü ultrasound etkisi ile sarkmalar ve gıdı gibi problemler giderilir. 3mm’ye etki eden kartuş ile ağız çevresi kırışıklıklar ve göz kapağı düşüklüğü tedavileri için kullanılır. 

AMELİYATSIZ YÜZ GERME NEDİR?

Yüz ve boyun bölgesindeki yaşlanmayla birlikte oluşan kırışıklık ve sarkmaların azaltılması, cildin sıkılaştırılması cerrahi olmayan bir yöntem olan yüksek enerjili ses dalgalarının odaklanarak cildin altına gönderilmesi ve bu suretle cilt altında termal hasar yaratılarak kolajen aktivasyonun ve vücudun kendini onarma mekanizmasının aktive edilmesi ile mümkündür. Bu yöntemde ultrasound ses dalgalarını cildin altına hedeflenen derinliğe gönderilirken hedef derinlik üstünde cilt hasar görmez. Ultra One ameliyatsız yüz germe cihazı, ultrasound ses dalgalarını lazer ( Kolajen proteini cildimizin gergin durmasını sağlar. 30 yaşından sonra bu proteinin miktarı azalmaya başlar. Ultrasound ses dalgaları ile hedef aldığı derinlikteki dokuyu 60-70C’ye ısıtan Ultra One, kolajen aktivasyonunu hızlandırarak cildin tekrar önceki gerginliğine kavuşmasını sağlar.
Ultra-One cihazı ile uygulanan yüz germe tedavisi, kullanılan ses dalgalarının etkilediği dokunun derinliğinin daha yüksek olması(4.5mm) ve aynı zamanda cilt altına inen ses dalgasının cilt yüzeyini tahrip etmemesinden dolayı yüz ve boyun bölgesindeki sarkma ve kırışıkların azaltılmasında güvenli ve etkili bir yöntemdir.

UYGULAMA ALANLARI

Uygulama Alanları

Frekans7MHz7MHz4MHz
Etki Derinliği1.5mm3.0mm4.5mm
Uygulama AlanlarıAkne
Gözenek küçültme
Cilt yenileme
Kırışıklık azaltma
Göz kapağı kaldırma
Ağız çevresi kırışıklıklar
Lifting

ETKİ MEKANİZMASI

HİPRO NEDİR?

Ameliyatsız Yüz Germe Cihazı HİPRO, ultrasound ses dalgaları cildin 1.5 mm, 3 mm ve 4.5 mm altına yapılan atışlar ile bölgeyi 60°C – 70°C arasına ısıtır. Bu sayede bölgede kolajen aktivasyonu başlamış olur. Bu yöntem cildin yüzeyinde hiçbir hasar yaratmaz